Skip to main content
Voetschimmel doeltreffend behandelen

Voetschimmel doeltreffend behandelen

Voetschimmels zijn niet zo onschuldig en kunnen heel wat ongemakken veroorzaken zoals jeuk, pijn of een branderig gevoel. Behandel je ze niet tijdig, dan kunnen ze ook andere delen van het lichaam aantasten.

Voetschimmel doeltreffend behandelen in 3 stappen:

1. Behandelen: DAKTARIN® Spray of DAKTARIN® Crème vanaf de eerste tekenen.

Voetschimmel kan hardnekkig zijn en regelmatig weer de kop opsteken. Behandel je voeten daarom meteen met DAKTARIN® Spray : een handige spuitbus die je voetschimmel geneest én op afstand houdt. Breng het spraypoeder 's morgens en 's avonds op het letsel aan en schud de spuitbus krachtig voor gebruik.

Voetschimmel kan je ook doeltreffend behandelen met DAKTARIN® Crème . Smeer de crème tweemaal per dag tot ongeveer twee centimeter rondom de geïnfecteerde plekken. De schimmel heeft zich namelijk verder uitgebreid dan je met het blote oog kunt zien.

2. Nabehandelen: Nog 1 week na het verdwijnen van de symptomen!

Blijf minstens nog een hele week behandelen nadat de infectie verdwenen is. Onderbreek de behandeling niet sneller, zelfs niet wanneer je geen last meer denkt te hebben. De symptomen zijn op dat moment misschien wel verdwenen, maar de schimmel nog niet. Onderbreek je de behandeling vroegtijdig, dan zal de schimmel weer de kop opsteken.

Heb je last van kloofjes, dan kan je DAKTARIN® Crème of DAKTARIN® Spray het best combineren met een goede voethygiëne (1x/dag wassen, goed afdrogen, vooral tussen de tenen). Heb je uitgebreide letsels of zijn je nagels aangetast, dan raadpleeg je beter een arts. Die zal je op zijn beurt een aangepaste behandeling voorschrijven.

3. Nazorg: Spuit DAKTARIN® Spray regelmatig in je schoenen en sokken.

Heb je een voetschimmel gehad? Vergeet niet dat er geïnfecteerde huidschilfers in je sokken en schoenen kunnen achterblijven. De schimmelsporen overleven lang en kunnen zo je voeten herbesmetten. Nazorg is dus essentieel om terugkeer van de infectie te vermijden. Met een goede voethygiëne kan je in de toekomst voetschimmel voorkomen.

Vertoef je vaak in risico-omgevingen zoals zwembaden, gemeenschappelijke douches,... en ga je liever preventief te werk, dan kan DAKTARIN® Spray ook hulp bieden. Verminder het besmettingsrisico en verstuif DAKTARIN® Spray regelmatig in je sokken en schoenen. Het spraypoeder is gemakkelijk aan te brengen en beschermt je huid tegen schimmelinfecties.

Wat met nagelschimmel?

Heb je ook schimmel op je teennagels of nagelbedden? Raadpleeg een arts, zodat hij de juiste diagnose kan stellen en een gepaste behandeling kan voorstellen. Gebruik DAKTARIN® Tinctuur als volgt:

  • Knip de geïnfecteerde nagel(s) regelmatig zo kort mogelijk af.
  • Breng tweemaal per dag een dikke laag DAKTARIN® Tinctuur aan op de aangetaste nagel(s) en/of het nagelbed. Laat goed drogen.
  • Reinig de nagel voor elke nieuwe toepassing grondig met aceton (geen nagellakremover). Zo vermijd je dat de aangebrachte lagen te dik worden en dat DAKTARIN® de nagel niet meer kan bereiken.
  • Een aangetaste nagel kan alleen weer gezond worden door aangroei van een nieuwe, gezonde nagel. Hou daarom de behandeling vol tot de schimmel volledig uitgegroeid is.

Vraag raad aan je arts

Een correcte diagnose stellen is niet altijd eenvoudig. Vraag raad aan je arts bij twijfel, en zeker in volgende gevallen:

  • Bij uitgebreide schimmelinfecties;
  • Bij schimmelinfecties van de nagel of nagelbed;
  • Bij wondjes, etter of blaasjes.

DAKTARIN® Spray is praktisch in gebruik en geeft je voeten een fris gevoel.

Voetschimmel behandel je doeltreffend met DAKTARIN® Crème.